vineri, 15 mai 2009

Cum a decurs filmarea spoturilor

Saptamâna de creatie. Scenariile fiind gata, agitatie si isterie pentru filmare. Cu ce filmam? Unde filmam? De unde facem rost de o Dacia Sandero? Cine face montajul? De unde costum de clovn? Cine face pe secretara? Aaaahhh!!!
Pai, întâlnirea fatala numarul 1: 2 art cu 2 copy într-o sala la Polizu. Dicutii despre printuri. Asta initial. Apoi constatarea celui mai negru cosmar: nu avem masina pentru filmare. Ma apuc sa dau o tona de telefoane. Suna la numarul Dacia de pe site-ul lor. Ia de acolo numarul celor de la marketing. Suna acolo în disperare, dar în van. Toata lumea e în concediu post-Paste. Suna iar la Dacia. Vorbeste dragut cu tanti. Explica-i situatia. Tanti, o adevarata draguta, se intereseaza si ne da numarul unui dealer Dacia din Bucuresti. Suna la AutoCobalcescu. Dupa zeci de Alo! Într-un final sunam pe mobilul directorului de marketing. Surpriza vine acum. Domnul a dezvoltat o mare simpatie fata de noi imediat cum i-am spus ca suntem de la FCRP deoarece - pam pam pam! – si el terminase aceeasi facultate.
Întâlnirea fatala numarul 2: mai toata echipa la locul de filmare, adica parcul Leu dintre Grozavesti si Politehnica. Locatie frumoasa, salbatica, neîngrijita. Se mula perfect pe scenariul spotului viral. Acolo, rumoare. În timp ce eu si celalalt copy am mers sa o luam pe asistenta care a venit cu Sandero,si în timp ce Sefa-Stefa s-a dus la magazin sa cumpere baloane, celelalte roti lasate în parc au fugit cât le-au tinut picioarele. Mai întâi au fugit de ploaie, apoi au fugit de boschetarii din parc care le faceau cu ochiul. Roti panicate.
A ajuns si masina si acum... soc!! Pe ea scria mare Drive Test... Aaahh!! Isterie din nou. A încercat tipul care a facut pe cameramanul sa evite scrisul, dar a fost cam imposibil.
Oana (PR) ne-a scapat de un mare nod în gât si a facut rost de un costum de clovn. Si cum s-a oferit sa conduca masina, am facut-o si clovn. Si pentru ca Oana se cam pierdea în costumul ala, i-am facut o “operatie de marire de posterior” si i-am umplut pantalonii cu haine. Si asa a rezultat un clovn cu posterior obraznic.
În timp ce noi eram prinse cu filmarea, a început furtuna. Sa ne grabim, sa ne grabim! Nici nu a început bine sa bata vântul ca a murit bateria camerei. Din fericire, pâna în momentul ala spotul viral era pe banda, iar cel TV era partial filmat. Oricum terminasem de filmat toate cadrele în care era nevoie de masina, clovn, secretara sau decor sinistru. As putea spune ca a fost un perfect timing între noi, vremea de afara si bateria camerei.
Noi suntem mandre,sa fiu modesta, nu de noi, ci de munca noastra si asta pentru ca chiar am muncit si ne-am dorit sa iasa bine. Sper sa va placa spoturile noastre. :D

Semnat, Oana (copy)

2 comentarii: