sâmbătă, 2 mai 2009

Puterea e la noi!

Ĩn ţara asta lumea este obisnuitã sã se plângã de un milion de lucruri, sã acuze clasa politicã, sã rememoreze timpurile în care de 1 mai se purta cravata rosie, sã minimizeze meritele unora şi sã le titanizeze pe ale altora. Pe stradã e încã gunoi, apa lacurilor din capitalã te face sã plângi dupã vremea în care Eminescu se-nfrãţea cu izvorul şi marea, sã-l vrei pe Nicã din Humuleşti ca sã fure omeneşte câteva cireşe(cã tot se preconizeazã creşterea infracţionalitãţii).
De cele mai multe ori, nici noi, tinerii, nu suntem mai presus de masã, cãci îi învinuim pe cei mai mari, pe cei care ne lasã o moştenire pentru care unii dintre ei au muncit cu sudoarea frunţii. Ne revine nouã datoria de a lua atitudine, de a acţiona! Trebuie sã ne descotorosim de comodele clişee: „guvernanţii nu fac nimic!”. Sã facem noi, sã punem un fir de nisip, o caramidã la fundamentarea societãţii. De dragul neamului, de al nostru şi mai ales de cel al urmaşilor.
Ideea ce m-a mânat sã scriu toate acestea a plecat de la o experienţa recenta.
Ieri, mã aflam într-un birou alãturi de un bãrbat abia cunoscut, absorbit de munca sa. L-am invitat la dialog şi aşa a aflat cã sunt studentã în primul an la FCRP.Iatã un fragment din conversaţie, începuta de domn:
„- PR înseamnã propagandã, nu?
-NU! E doar o confuzie. Da, într-o perioadã cele douã au fost identice, dar etapa aceea a relaţiilor publice a apus demult!
- Aha, deci nu e propagandã! Dar ce ai face tu dacã în Dunãre s-ar deversa cianurã, cum ai proceda ca PR?
-Vreţi sã vorbim despre scandalul de acum câţiva ani când nu statul român era responsabil, dar s-a facut o proastã gestiune a informaţiei...............? ”.
Domnul ştia care e realitatea, ştia cã PR-ul nu e propaganda, însã dorea sã mã testeze. Consider cã nu m-am fãcut de ruşine şi cã din acel moment s-a creat un sentiment reciproc de apreciere . Ce legaturã are asta cu ideea anterioarã? Fiecare dintre noi trebuie sã fie capabil sã rãspundã provocãrilor, sã punã o piatrã la baza unei clãdiri încã fragile, societatea româneascã!
Puterea de a schimba lucrurile în bine stã în mâinile noastre, noi putem îndepãrta îndoieli, putem inspira încredere seniorilor, putem face şi nu doar vorbi! Suntem tineri! Ziua de mâine (2 mai) ţine sã ne aducã aminte asta!

Semnat, Mihalela (client service)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu